Студентська практика у бібліотеці

На базі нашої бібліотеки упродовж навчального семестру здобувачі освіти факультету Історії, політології та національної безпеки, спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» успішно пройшли навчальну практику. Ознайомилися з організацією роботи бібліотеки та набули практичних навичок в усіх її структурних підрозділах.

У відділі комплектування та наукової обробки документів вивчали джерела надходження документів до бібліотеки, облік та реєстрацію, особливості роботи в автоматизованій системі УФД/бібліотека, укладання індексів УДК та ін.

В інформаційно-бібліографічному відділі практично навчалися здійснювати пошук інформації в електронному каталозі згідно запиту, укладати тематичні довідки, науково і навчально-допоміжні бібліографічні та біобібліографічні покажчики тощо.

У відділі обслуговування бібліотеки набули практичних навичок у веденні обліку реєстрації та перереєстрації читачів, вивчили особливості роботи з бібліотечними фондами. Опанували книговидачу та підбір літератури за темою, підготовку книжкових виставок та відкритих переглядів тощо.

У відділі зберігання фондів практично працювали над реставрацією книг, ознайомилися з інструкцією списання/вилучення документів бібліотеки, складали акти списання, працювали з нумераційним каталогом та ін.

У відділі інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення ознайомились з особливостями формування Віртуальної бібліотеки; детально розглянули структуру сайту бібліотеки та його модерування; дізнались про функціонування Інстутиційного репозитарію університету та роль бібліотеки в його організаційній та методичній підтримці. Студентам розповіли про важливість поширення інформації щодо ресурсів, можливостей та діяльності Бібліотеки в інформаційному просторі за допомогою сторінки у мережі Фейсбук.