Безкоштовні книги від українських видавництв та книгарень

У час повномасштабного вторгнення Росії в Україну найбільш затребуваним читанням є новини. Проте, час від часу потрібно відволікатись, зокрема, читати чи слухати книги.
Саме зараз деякі видавництва та книгарні відкрили доступ до своїх електронних чи аудіо книг на умовах безкоштовного користування чи за умовну оплату (1 грн).

Yakaboo

Інтернет-книгарня Yakaboo надала безкоштовний доступ до електронних та аудіо книжок у своєму мобільному застосунку. Наразі вже 50 видавництв та авторів відкрили доступ для безкоштовного читання електронних та аудіокниг.
Деталі за адресою  

АБУК

Аудіокнигарня «АБУК» у своєму додатку надала безоплатний доступ до дитячих аудіо книжок та до книг видавництва Bookchef – зокрема «21 урок для XXI століття» Ювала Ной Харарі та «Становлення» Мішель Обами. У застосунку є розділ «Авторське читання» з поезією Сергія Жадана, прозою Марка Лівіна, дитячими  книжками Катерини Бабкіної та Сашка Дерманського.

Vivat

Українське видавництво Vivat виклало у вільний доступ електронні художні книжки, нон-фікшн, поезію та дитячу літературу.
Для завантаження :
1. Зареєструватися на сайті.
2. Замовити книжку: vivat-book.com.ua/elektronni-knigki/
3. Через деякий час електронна книжка з’явиться в вашому особистому кабінеті (Особистий кабінет / Історія замовлень / Детальніше про замовлення) і ви зможете її завантажити.

#книголав

Сайт #книголав пропонує дитячі електронні книжки. Через технічні обмеження та неможливість зробити їх безкоштовними видавництво поставило мінімальну суму – 1 гривню на місяць. Обрати книжку можна за посиланням https://knigolove.ua/e-books

Видавництво Анетти Антоненко

«Видавництво Анетти Антоненко» пропонує придбати електронні книжки за 1 гривню. Доступні формати: mobi, fb2, epub, pdf . 129 книг (5 нових після 24.02).
Інформація про акцію: https://anetta-publishers.com/promo/87

Видавництво «IPIO» 

Видавництво відкрило доступ до своїх книжок: це дитячі видання про відомих особистостей, притчі-казки, порадники для підлітків, і цікаві книжки для дорослих.
Для доступу потрібно зайти на сайт, обрати книжку та натиснути кнопку «гортати книжку».

Видавництво Старого Лева

Відкрито доступ до майже 30 електронних дитячих книг у електронному форматі.
Деталі на сторінці: https://starylev.com.ua/promotion/elektronni-dytyaci-knygy-bezkostovno
Також з дозволу Доржа Бату (журналіста, математика, спеціаліста з траєкторій космічних апаратів) у вільному доступі усі його книги: «Франческа. Повелителька траєкторій» ,  «Франческа. Володарка офіцерського жетона»,  «Моцарт 2.0», Таємниця старого лами» .
Для безкоштовного завантаження вам потрібно зареєструватись на сайті і зайти у свій кабінет.