«Їх дух незламний і безсмертний подвиг»

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події забрали життя понад ста учасників Майдану, які загинули  за демократичні цінності та територіальну  цілісність України.

Подвиг безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов’ю до України, дев’ять років тому згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти російських загарбників.

Євромайдан увійшов в історію як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, які готові пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави.

Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

Вшановуючи вічну і світлу пам’ять жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, бібліотека ВНУ імені Лесі Українки організувала тематичну виставку  «Їх дух незламний і безсмертний подвиг» .

На виставці представлені документи з фондів бібліотеки, книги, публікації в періодичних виданнях та документальні світлини реальних фактів трагічних подій на Майдані.

Запрошуємо відвідати виставку, яка експонується на 4-му поверсі бібліотеки.