«Геніальна європейка та витончена українська душа»

Леся Українка уособлює нестримну геніальність європейки і витончену українську душу. Вона – краса й гордість нації, частина нашої державності, символ незалежності та самобутності народу.  Голос Лесі Українки відбився поза межами України у творах, що перекладені багатьма мовами.
Вона була моральним, духовним та інтелектуальним лідером своєї епохи, надзвичайно цікавою особистістю, яка гідно представляла українську націю на культурній світовій арені.
Леся Українка своєю творчістю і перекладацькою діяльністю органічно вплела українську мову і культуру в загальний цивілізаційний контекст людства. Вона залишила величезний творчий доробок як поет, перекладач, літературний критик і публіцист, громадський діяч і просто неординарна особистість, взірець шляхетності та скромного життєвого подвигу.
Саме сьогодні ми повинні ще раз усвідомити, хто для нас є Леся Українка, торкнутися її мудрого, сильного та палкого поетичного Слова.
До 152-ої річниці від дня народження Лесі Українки бібліотекою ВНУ імені Лесі Українки організовано відкритий перегляд літератури «Геніальна європейка та витончена українська душа».
На перегляді представлені твори Лесі Українки і твори про її життя та творчість.
Всіх бажаючих запрошуємо відвідати відкритий перегляд літератури, який експонується у читальному залі ( к. 48)  бібліотеки ВНУ імені Лесі Українки.