Тиждень академічної доброчесності

В рамках Тижня академічної доброчесності університету у бібліотеці було організовано інформаційну лекцію на тему “Бібліографічне оформлення  списку літератури до наукових робіт“. Провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу Людмила Дейнека познайомила присутніх з основними правилами укладання списку літератури, визначила ключові відмінності між ДСТУ, що регламентують ці правила. Основну вагу Людмила Панасівна зосередила на прикладах оформлення бібліографічних записів на різні види інформаційних ресурсів.

На зустрічі були присутні студенти факультетів хімії, екології та фармації і філології та журналістики, викладачі і працівники університету.

На завершення проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Людмила Єлісєєва закцентувала увагу студентів на важливості вміння правильно оформити список літератури до наукової роботи та закликала не ігнорувати бібліотеку та частіше звертатись до тих ресурсів, що пропонують працвники книгозбірні.
Додатково! На сайті бібліотеки у розділі Тематична бібліографія сформовано окремий блок з питань академічної доброчесності. Рекомендований тематичний блок містить бібліографічні матеріали щодо культури академічного письма на засадах академічної доброчесності, щодо дотримання встановлених стандартів (ДСТУ), загальних вимог та правил оформлення робіт, цитування та складання бібліографічних списків.