Українська бібліотека LibreTexts

Запущено для апробації “Українська бібліотека LibreTexts”.

Засновником і виконавчим директором проєкту є Delmar Larsen, професор кафедри хімії та аспірантської групи біофізики Каліфорнійського університету в Девісі (University of California, Davis).

LibreTexts складається з дванадцяти незалежно працюючих і взаємопов’язаних бібліотек, що зосереджуються на розширенні вищої освіти в конкретних галузях як STEM, так і соціальних і гуманітарних наук.

Бібліотеки LibreTexts працюють на базі NICE CXone Expert і підтримуються Пілотним проєктом відкритих підручників Департаменту освіти, Офісом проректора Каліфорнійського університету в Девісі, Бібліотекою Каліфорнійського університету в Девісі, Програмою доступних рішень для навчання Каліфорнійського державного університету та Merlot.

Delmar Larsen звернувся до викладачів, науковців, студентів і бібліотекарів України з проханням оцінити цю надзвичайно актуальну титанічну працю освітян США – ПЕРЕКЛАДЕНІ (поки що машинами) українською відкриті підручники сучасних авторів США! Ці підручники, як і всі Відкриті Освітні Ресурси, можна адаптувати під свій курс будь-якому викладачу і створити власний підручник як похідний.