Доступ до наукових та освітніх ресурсів для наукової спільноти університету : огляд можливостей

24 жовтня у рамках Міжнародного тижня відкритого доступу провідний бібліотекар відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Галина Онисько провела інформаційний захід на тему “Доступ до наукових та освітніх ресурсів для наукової спільноти університету : огляд можливостей”.

У вступній частині Галина Дмитрівна зупинилась на передумовах виникнення руху за відкритий доступ, позиції Єврокомісії, рекомендаціях ЮНЕСКО та кроках України щодо відкритого доступу та відкритої науки.

Окремий блок містив інформацію про ті інформаційні ресурси та наукові бази, до яких університетська спільнота отримала доступ у цьому році.

Крім того, присутнім було продемонстровано можливості електронного каталогу бібліотеки для навчання та при підготовці до акредитації освітніх програм.

Паралельно у залі експонувався перегляд літератури “Сучасні тенденції науково-дослідної діяльності” , який підготували працівники читального залу.

Модератором заходу виступила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Єлісєєва Людмила Володимирівна.