Територія Свободи: нація нескорених

Цьогоріч країна відзначатиме перший ювілей Революції гідності. 10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

Революція Гідності об’єднала мільйони людей, які усвідомили, що бути вільним і гідним означає насамперед бути відповідальним: за себе, за своїх близьких, за свою країну. Гідність і Свобода – це наша національна ідея,  яку ми виборюємо дотепер.

Цій знаковій події присвячена книжкова виставка
«Територія Свободи: нація нескорених» (До Дня Гідності та Свободи).

На виставці представлено наукові видання, художні твори, світлини сучасних українських  авторів про події на Майдані із фондів Бібліотеки ВНУ імені Лесі Українки. Можна також ознайомитися із публікаціями  свідчень та спогадів очевидців тих революційних подій. Подвійну цінність має представлена книга «Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах» – подає цікаві історії окремих людей і водночас демонструє мистецтво Революції Гідності за допомогою світлин, бо саме вони фіксують живі емоції, допомагають їх передати, відчути й осмислити.

Запрошуємо небайдужих до історичних подій нашої держави відвідати книжкову виставку, яка організована в читальному залі ( IV пов.).