АСОІ – індивідуально-практичне заняття для здобувачів освіти

Сьогодні, в рамках вивчення ОК “Аналітико-синтетична обробка інформації”, за ініціативи доцента кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Валентини Надольської , бібліотекар І категорії відділу комплектування на наукової обробки документів бібліотеки Алла Зінчук провела індивідуально-практичне заняття для здобувачів освіти нашого Університету.

Першочергово Алла Валентинівна розповіла про сутність та призначення аналітико-синтетичної обробки інформації.

Детально охарактеризувала види АСОІ, закцентувавши свою увагу саме на тих, які використовуються у роботі нашої бібліотеки.

Розповідь про аналіз наукової обробки документів як сукупність процесів синтезу та використання аналітико-синтетичної обробки інформації викликала у здобувачів освіти додаткові питання та активну дискусію обговорення.

Використавши різні типи літератури: навчальну, наукову, художню працівник бібліотеки практично продемонструвала роботу з документами бібліотеки в автоматизованій системі УФД/Бібліотека. Показала як заповнювати відповідні «поля» у програмі, добирати теми УДК, ключові слова, опис короткої анотації, а також дисципліни до навчальних посібників.

Отримавши таку інформацію, кожен із здобувачів освіти, мав можливість самостійно здійснювати наукову обробку документів у автоматизованій системі, створюючи його бібліографічний опис.

Практичні заняття у такому форматі є дуже важливими у роботі із студентами, адже значення АСОІ не зменшується як і вимоги до знань та навичок фахівців у цій галузі.