Студентам-медикам про професійні ресурси

На запрошення професора медичного факультету Ярослава Степанюка та студентської організації UMSA-Lutsk провідна бібліотекарка відділу ІТ та комп’ютерного забезпечення Галина Онисько провела лекцію “Інформаційний супровід навчальної та наукової діяльності студентів-медиків” .

Під час заходу лекторка  ознайомила студентів з пошуковими системами наукової інформації та їх відмінністю від звичайних пошукових систем, поділилась лайфхаками для ефективного пошуку інформації, зосередила свою увагу на коректному формулюванні ключових слів/фраз для пошуку.

Студенти отримали детальну інформацію про спеціалізовані бази даних медичної інформації та особливості роботи з ними, професійні портали для медичних працівників та студентів.

В заключній частині лекції Галина Онисько розповіла присутнім студентам та викладачам  про сайт бібліотеки як один з основних шляхів доступу до інформаційних ресурсів. Зосередила свою увагу на розділах Передплачені ресурси та Ресурси відкритого доступу, детально проаналізувала анотований веб-покажчик “Медицина. Науки про здоров’я